Vinordic 2010

— Ursäkta?

Martin och jag tror inte riktigt på kvinnan bakom disken i Älvsjö. Tittar på varandra över barnvagnarna och slår fast att vi måste ha hört fel.
Alltså, det är tjugoårsgräns, så ni får inte ta med barnen in.
Ursäkta?
(Inte så fyndigt, som svar betraktat – men vad ska man göra?)
Ja, de är ju inte 20, och det är tjugoårsgräns här.
Öh, nä, hon är sexton månader. Som du säkert har noterat sitter hon i en sån här fyrhjulig vagn, och leker med en rosa tiger av plysch.
Beklagar, men reglerna är sådana.
Är du allvarlig? Jag förstår att man inte kan ha högstadiebarn rännandes omkring på en vinmässa, men menar du alltså att reglerna är till för att hålla våra yngsta borta från alkoholens fördärv?
Beklagar, men reglerna är sådana.
Regler för vems skull? Barnens? Hur menar du att hon skulle kunna fara illa av att åka vagn kring några importörsmontrar? Jag ska inte tvinge henne att ha åsikter om alkoholhalterna i nollsjuorna från södra Rhône.
Beklagar, men reglerna är sådana.

[repeat and fade]

Om någon undrar vad det har blivit av Bosse Ringholm efter Ahleniusdebaclet kan jag berätta att han har förökat sig genom delning och numera innehar samtliga funktionärsposter på Älvsjömässan.

Jag pratade till och med med projektledaren för mässan och kom inte längre än till att de är rädda för gränsdragningen om man inte portar män med ettåringar. Måhända – men det är väl inte mitt problem? Eftersom vi är överens om att min dotter skulle kunna klara av en halvdag på Vinordic oskadd är det ju ren lättja att inte släppa in de minsta och stå för det. ”Alltså, jag förstår dig, men vi har våra regler” är bara falsk medkänsla, och fyrkantigt ad nauseam; ”det är förbjudet för att det står i reglerna” kallas för cirkelargument och tittas snett på efter Sokrates.

Vi ses på Vinordic 2040. Nån som kan berätta nåt kul inifrån mässhallen?

//anders

*

Epilog:

Äsch, vi kommer ingen vart här. Vad säger du Martin, ska vi sätta oss i restaurangen här och ta en kaffe och ge tjejerna lite käk?
Tyvärr, barnen får inte vara här inne. Det är ju vinmässa därborta den här helgen (Hall C, 50 meter bort) så vi måste vara noga med att inte släppa in barn. Alkohol och så, ni vet. Men prova baren på hotellet här intill, de har en jättebra lekhörna och allt.

Explore posts in the same categories: vin

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

28 kommentarer på “Vinordic 2010”

 1. Patrik Says:

  Wow… Ja, vad säger man? Kafkaesque så det räcker och blir över. Emigrationsplaner brukar frodas efter en sådan upplevelse.

  /Patrik

 2. finare Vinare Says:

  Vill bara meddela att barn inte heller är välkomna på popfestivaler, även med hörselskydd. Så att ni vet. Besvikelsen var stor för några år sedan på Popaganda; mitt på blanka dagen, gassande sol, barn i vagn, lurar på… Mamma ville lyssna på nya band, barnet skulle få korv.
  Nix. No. Njet. De var obönhörliga vid ingången.
  Med tårar i ögonen gick man hem.

  /S


 3. De spännande, småskaliga importörerna har inte råd att vara med på Vinordic (det kostar 50 000 kr för alla dagarna). Det kändes som ett självklart beslut att hoppa över mässan i år, och den pinsamma Vinordic Wine Challenge gjorde beslutet ännu lättare. Grattis att ni slapp eländet!

  /T

 4. Ulrik Says:

  Och man maste visa barntillatna filmer par foraldrabio – det maste visas tecknat for foraldrarna medan barnen sover i vagnen.

  Det ar sa man bli galen pa detta overformynderi och totala inkompetensforklarande av foraldrar. Om Anders nu ville se till att baby J skulle dricka vin finns det nog pa Creutzgatan :)

  Att du lyckades undvika Falling Down ar imponerande.

 5. Frankofilen Says:

  Lite som den där sjuttioåringen som nekades att köpa folköl på ICA eftersom han hade glömt legget hemma. Jag bara väntar på att bli nekad till att handla på monopolet om jag inte kan visa leg på att den treårige medföljande sonen är tjugo…

  Häromdagen på väg hem i den iskalla snöregniga jämmerdal som kallas svensk vår var det bara ett askmoln som stod mellan mig och emigration. Tack för extra bränsle.

 6. Winepunker Says:

  Du missade inte mycket, det var ungefär som vanligt fast lite sämre/färre-utställare (även om Scavino Barolo Rocche Dell’Annunziata Riserva 2003 var spektakulär, det måsta jag tillstå). 2008 Tyskland är strålande (det visste vi redan), USA kan Shrah (det hade vi på känn redan) och Nya Zeeland producerar numera _billiga_ bra Pinot Noir (det var bara en tidsfråga).
  Annars var den riktiga behållningen de glada spanjackerna som karvade Iberico (Coloryn) Grand Reserva i stora mängder (‘Es good, eh??’, ‘Es Gooood!!’) och bjöd på korvar som var bättre än sex.

 7. MartinW Says:

  Bättre än sex? Dåså! Bara korv-allokeringen blir tillräcklig så slipper man bli portad i framtiden alltså?

  (Martin som alltså inte är den Martin som Anders mötte Kafka med..)

 8. Chris Says:

  Helt underbart analt ju, det får en ju att undra va arrangörerna filosoferar på vad dem har där inne? Fulla Bengt Frithiofssons som bjuder ‘shiiraz, fyra solar’ till spädbarn? Löjligt, det farligaste där inne lär fortfarande ha kofta…

 9. zwampen Says:

  Anders, du missade ingenting! Tråkigaste mässan i mannaminne.
  Divine hade ett par godingar, likaså en liten hörna med blandade jänkare, kommer ej ihåg namnet?!
  Borde ha kallats för öl-och spritmässan?

 10. Dr M Says:

  Anders, du är välkommen hit. Här går det utmärkt att ta med barn in på de flesta pubar, åtminstone fram till 21-tiden. Då blir det förvisso mer öl än vin, men vi har bra öl här borta. ;-)

  Och så noterar jag ett argument till för att inte flytta tillbaka till Absurdistan. (Fast i ärlighetens namn får jag väl också konstatera att vi ha vår beskärda del av absurda regler här också.)

 11. Gabriel Says:

  Hahaha! Velkömm to Swiiiidään.

  Nä men seriöst, regler är regler, regler ska följas, hur skulle det annars se ut, vi vill ju inte ha anarki, rätt ska va rätt, ordning å reda pengar på freda’ osv.

 12. john Says:

  tycker det är rätt att inte släppa in folk med små barn i barnvagn som kan inta alldeles förmycket och vingla runt med sina vagnar, har sett alldeles förmycket av det . Helt rätt!!!

 13. Henrik Says:

  Är det Pelle Bills partikamrater som ligger bakom detta?
  Kan ju inte gärna vara Kristina Axén Olins, va?
  Om det i grunden inte var så tragiskt skulle jag skratta.
  Jag brukar tycka att Sverige har en byråkrati av mastodontiska mått, men att det ändå fungerar något så när, i alla fall jämfört med Indien och Italien.
  Sedan hör man detta och liknande. Sedan tittar jag ut på den vår de svaga kallar höst och inser att blir jag bara lite svagare emigrerar jag.

 14. anders wennerstrand Says:

  Trams, John.

  1: Med samma argument borde man förbjuda mig att köpa alkohol överhuvudtaget de närmaste 18 åren. Försåvitt du inte anser att det är okej att jag är packad när jag tar hand om dottern så länge det inte sker i en mässhall i Älvsjö?

  2: Vinglare ska slängas ut från vinmässor. Den frågan är helt skild från huruvida de är där med spädbarn, svärmor eller undulaten.

  WP, har du några NZPN-tips i lockande prisklasser? De behövs.

 15. Mats L Says:

  Bedrövlig brist på sunt förnuft. Förresten, när du emigrerar, åk inte till Massachusetts. Jag skulle köpa en öl på en NBA-match för en månad sedan, de frågade efter legg (jag är 40+), jag langade fram körkortet och visade på födelsdatum (bakvänt mot USA, men ändå). Sorry sir, we don’t accept international ID, only passports…

  Sedan kom en god vän och skulle köpa. Han är amerikan och 62 år, men nekades eftersom han inte heller hade legg.

  Ifall polarna på vaktdetaljen i Älvsjö skulle behöva nya jobb är det bara att exportera dem.

  Vinordic var tunnare än vanligt, färre utställare. Divine var bra, liksom Vinovativa och Johan Lidby. Dock färre viner än på sortimentsprovningar. Påtagligt lite bordeaux, som vanligt.

 16. Winepunker Says:

  Elephant Hill var den som förvånade. Ren, lite enkel, men snygg och väl sammansatt Pinot från Otago, en sval Syrah från Hawkes med rejält rökiga aromer och charkuterier samt en Sauvignon med rena syror i lite åtehållen och stram stil. Dessutom en Viognier med klassisk ‘aprikosyoghurt’ och bra balans. Varför just detta?
  Priset, i beställningen 159:-/155:-/125:- och 142:- respektive, med löfte om lägre priser om vinerna kommer in i normala sortimentet. Inte mitt vanliga prissegment direkt. Att rankorna dessutom är planterade 2003 och framåt om jag fattade rätt indikerar en intressant framtid.

 17. anders wennerstrand Says:

  Tackar.


 18. Hej Anders,

  Var tvungen att kontrollera datum men se, det var inte 1 april….

  /Niklas

 19. Vinosapien Says:

  ingen pn från nz, men väl en rolig spätburgunder från pfalz:
  http://atomwine.dk/product.asp?product=10236
  det finns en klar likhet mellan denna och en pn från otago.
  storebror till denna har ju hyllats på sina håll…

 20. anders wennerstrand Says:

  Den var ju inte så dum, nej. Hur gör Tom med leveranser till Sverige, är det värt pengarna?

 21. Vinosapien Says:

  dhl till dörren. för en låda på 12 kostar leveransen c:a 15 dkk/flaska.
  aldrig varit något strul. funkar precis som gute weine (fast billigare leverans).


 22. Anders, du testade även Becker’s instegsvin hemma hos mig i vintras. Den som fick ‘battla’ mot en Corton från Dom Rapet.

  Svårt hitta bättre PN för hundringen än Becker…

 23. Johanna Says:

  Härligt! Det är fint med regler, då slipper man tänka själv.
  Föreslår att vi håller tassarna borta från alkohol, lösgodis, läsk och E-ämnen. Så kan vi väl höras i december 2028, vi kanske kan hitta på nåt kul?
  F ö så hälsar F att han vill ha picknick på Djurgården snart, självklart så skulle han aldrig kunna tänka sig att medbringa rosé eller, hemska tanke, nå’t som bubblar. Men kanske en halvtorr tysk, ska vi dra gränsen vid 8%?
  /Johanna

  • anders wennerstrand Says:

   8 % ska väl vara barntillåtet så långt ifrån Älvsjö. Det är en underbar idé och vi är så med som tänkas kan. Hörs när vi har klarat av Valborg i Uppsala!

 24. lars Says:

  Själv har jag blivit utkastad från en Liquor Store i Texas eftersom passet blivit liggande hemma. Vakten, med revolver i bältet, var mycket tydlig med att han menade allvar. (Jag har grått hår, guldtänder, dubbelslipade glasögon och gott om rynkor.)

 25. anders wennerstrand Says:

  Jo, det gäller att veta vilka grindvakter man ska tjafsa med här i världen.

 26. Fredrik Says:

  Måste berätta att på ölmässan i Köpenhamn i helgen var det ganska många föräldrar med både barn som var gamla nog att gå och barn i vagn. Annat land???!!! Barnen drack ingen öl vad jag kunde se :)


 27. Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually know what you’re speaking approximately! Bookmarked. Please additionally talk over with my site =). We may have a hyperlink change agreement among us!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: