2002 Zilliken Saarburger Rausch Kabinett
När framtidens Mercedesar börjar gå på tyskt biobränsle, då kommer det att lukta så här på gatorna. Äppelbensin! Och drivor av skiffer.
Den här underbara kabinetten doftar åt det Moselfruktiga hållet för övrigt. Lite välkommen persikoparfym, och lime. Och Hanno Zillikens fräschör som får hela köket att småle över skärbrädorna. Som matlagarvin är det här helt utan konkurrens.
Smaken är så fruktig att de söta äpplena närapå slår över i vinbärssaft. Grape och lime och alla Saarburgs syror i en lång parad, jämn och fin i hela sin längd genom munnen med en extra liten balettuppvisning vid tungroten. Allt klingar ut i full balans med en mild blommighet som släpar kvar. Jag kunde dricka en låda i veckan av detta.
//anders
Explore posts in the same categories: vinEtiketter: Mosel-Saar-Ruwer, Riesling, Saarburg, Tyskland
You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.
juni 4, 2009 den 6:50
Härlig rapport. Har tre flaskor kvar som jag hade tänkt få ligga några år till. Blir det bättre, eller ska man ge sig på att skruva nu?
juni 4, 2009 den 22:06
Det beror nog mest på vad du gillar. Den klarar många år till, skulle jag tro, och plockar på sig mer mognadstoner efter hand. Samtidigt ligger den just nu för mig rätt snyggt i skärningspunkten mellan yppig, fräsch frukt och härlig gammal cykelkällare. Sitter du på tre, så varför inte dra upp en och stämma av? Du kommer inte att tycka att det är äckligt.
juni 5, 2009 den 10:49
Haha!
”Du kommer inte tycka det är äckligt”
Precis sådan konsumentinformation vi vill ha!
juni 5, 2009 den 11:08
Nej, man vill ju gärna vara säker på det innan man öppnar något ;-)