Julrepris

Ibland måste man kasta alla stilistiska ambitioner överbord och gå över i bulletinläge. Vi har nyss kommit hem från BB. Åtminstone tillräckligt nyss för att ägna vår vakna tidgloggkryddor-2008 åt att bara titta med glansiga ögon på den lilla tjejen på filten. Alla mår strålande, för dig som undrar.

Ett liv som fortfarande mäts i timmar är en osviklig huskur mot vinbloggande. Jag hoppas ändå att Nettare e gioia inte dör i sotsäng, även om den är lite groggy. Kanske kan vi fira med att dyka i skåpet efter något svalt och bubblande i dagarna. Tills vidare: På allmän begäran (nåja, begäran i alla fall) kör vi en repris på förra årets glöggrecept. Färdig till Karl-Bertil Jonsson om du snor på lite. Ha en riktigt fin jul allihop.

//anders

Explore posts in the same categories: prat

34 kommentarer på “Julrepris”

 1. johan p Says:

  Tack detsamma och stort grattis!


 2. Grattis till den lilla! Jag vet precis hur det är, ”våran” är inne på sin 9:e levnadsvecka och utvecklingen går med raketfart. Dock tar ju bloggen stryk med mindre inlägg per månad. Men var sak har sin tid! God Jul!!!

 3. anders wennerstrand Says:

  Tack så hemskt mycket. Andreas, jag tänkte lite på dig när jag skrev, men jag måste säga att du har hållit ett imponerande flöde igång trots allt. Vi får se; prioriteringarna gör ju sig själva just nu.

 4. Herr Adelsköld Says:

  Stort stort grattis!!

 5. Frankofilen Says:

  Stort grattis! Att det blev en flicka gör ju det här med namn så mycket enklare… bara att lotta mellan Merlot eller Chardonnay. Kanske med Chiavennasca som ett wild card. Hälsa L.

 6. Henrik Says:

  Grattis! I mina ögon får julen sätta sig i baksätet i ett sånt här läge, men jag säger god jul också. Snyggt jobbat också att lyckats undvika att föda på julafton – jag talar av erefarenhet och å minfrus vägnar här.
  Vad gäller namnförslag, vad sägs om Cannonau? Carignan? Mencia? Spätburgunder har kanske för mycket Wagner över sig, men …
  Hade det blivit en kille hade allt varit enklare – Pinot!
  Hmm, glögg, synd att jag inte har någon sauternes jag är beredd att hälla i grytan …
  Till sist – är köket iordningställt nog för att undfägna flickans ömma moder och fader med lite riktig mat?

 7. zwampen Says:

  Anders, Ett stort grattis till ”bebben” ! Förstår att det väntar långvakter nu, många långvakter.
  Undrade var Domaine Cros tog vägen som vi provade, förstår dock dröjsmålet ?!
  Happy Holidays

 8. Dr M Says:

  Nämendärserman! Vad allt man inte vet om sina vänner när man bor långt bort och ses sällan. Stora och hjärtliga gratulationer! Det är precis sådana här nyheter man behöver för att blåsa bort all frustration efter att British Airways försnillat bagaget med hela julpackningen, klappar och allt. Plötsligt har man överseende med materiella futiliteter och blir påmind om vari livets goda egentligen ligger. Hoppas att bloggkranen alltjämt fortsätter att droppa då och då, och hoppas att jag får tillfälle att träffa såväl mor och far som dotter vid något kommande besök på fosterjorden. Hälsa L, och ha en alldeles fantastisk jul!

 9. Niklas J Says:

  Stort, stort grattis! Naturligtvis hamnar vinbloggandet långt ute i periferin så här inledningsvis men du ska se, du finner tid, lust och ork till det när rutinerna satt sig.

  Än en gång, all lycka!

  Niklas J

 10. anders wennerstrand Says:

  Tack alla snälla människor. Chiavennasca! Att jag inte har tänkt på det förut; det är ju ett fantastiskt namn! Henrik, du har rätt i att Spätburgunder klingar teutoniskt i överkant. Köket är helt i ordning sånär som på felvaxade bänkskivor som grånar fläckvis, och det är en fröjd att laga mat. Och fram med sauternen bara! Big Z, jag ska se om jag lyckas slita mig och hitta anteckningarna på Cros och resten mellan några blöjbyten, lite skamligt vore det annars. Doktorn, ge BA vad de tål (nalogat’ kolodu?) – att sno julklappar ger riktigt dålig karma; och du är givetvis välkommen närhelst du önskar. Niklas, jag hoppas att just de där rutinerna sätter sig även om man är nybörjare igen varje dag. Herr A – vi ses snart!

  Eventuella nytillkomna läsare får vi be om ursäkt för att bloggen tillfälligtvis har förvandlats till baby shower. Undantagstillstånd råder, men inte för evigt.

 11. JW Says:

  Ett stort grattis till nyförvärvet! Och Chiavennasca låter inte så dumt..;)


 12. Än en gång grattis till världens mest omvälvande upplevelse. Och till lilla Favorita!

 13. Harald Says:

  Vem vet, kanske Marimar kan passa som flicknamn…grattis hur som helst.


 14. Gratulerar! Själv har jag fyra söner det är rätt OK det också. Rioja är väl också tänkbart…
  Sån där glögg har jag gjort i hela mitt liv. Har alltid lite essens stående. Men nu har jag de sista åren faktiskt tröttnat på glögg. Numera tar vi oss en romtoddy om vi är frusna. Moddla en halv lime, ta en msk råsocker och två msk mörk rom och fyll på med hett vatten. Sitter som gjutet en vinterdag.

 15. Fredrik Says:

  Grattis Anders, och ha nu en riktigt god jul med la familia.

 16. Fredrik Says:

  Stort grattis till er båda, hoppas alt är väl och glöm inte alla fina hulmle sorter man kan uppkalla en dotter efter: Cascade, Willamette, Liberty, Challenger, Simcoe mm
  :-)

  Ha det fint och hälsa ”frugan” mvh Fredrik å Anna Johansen

 17. Vinosapien Says:

  Grattis till hela familjen!!

 18. Vintresserad Says:

  Stort grattis till hela familjen!

 19. Vinarskalle Says:

  Grattis! Mina egna försök att ta vettiga noteringar på viner under vår dotters (hon kom i slutet av aprik) första månader gick åt skogen. När det väl ffanns tid att öppna en flaska vin orkade jag inte mer än att njuta. Vilket i och för sig inte är så illa det heller. Men som trogen läsare hoppas jag förstås att du är tillbaka snart och ofta.

  Chiavennasca låter fantastiskt. Kanske tillsammans med Vespolina?

  Själv har jag fortfarande förhoppningar om att min fru ska gå med på Aldo om vi någon gång får en son.

 20. anders wennerstrand Says:

  Återigen de största tack till alla varma människor. Det ena namnförslaget bättre än det andra – jag får göra som familjen Férigoule och använda dem i något slags rotation. Och jag ska snart ta mig tillbaka på banan igen. Tid finns ju faktiskt, det är bara fokus som brister en aning.

  Hans, den där toddyn kan verkligen fördriva vinterfukten. Gondolen serverar en variant med mynta i och kallar den för Hot Mojito. Hur lätt som helst att göra och skitgott.

 21. Arvid Says:

  Stort grattis!

  Annars funkar ju Bobal för både pojkar och flcikor. Säkert ett mycket uppskattat namn. Eller om hon skall passa in i skolan med alla andra kungsholmskids med hittepo-namn (det är inte felstavat, det är skånska), L’en de L’El!

 22. Claes Says:

  Grattis!
  Totalt missat den lyckliga tilldragelsen tidigare. (Julfirande på landet utan internet.)
  25 år sedan jag var i likande situation, men minnet falnar ej. Magiskt.

  Skulle Elaine (as in Krankl) kunna vara nå´t.? :)

 23. anders wennerstrand Says:

  Tackar för gratulationerna. L’En de l’El, jodå – då får man en egen gunga i Kronobergsparken. Problemet med Elaine är att hon lär vänta sig att man gör världsklassvin åt henne från fjortonårsåldern. Och graverar etiketterna själv ;-)

 24. Fredrik G Says:

  Grattis!

 25. Magnus Says:

  Och här har man haft trasigt internet i några veckor och så missar man detta! Stort grattis! Bloggsparlågan är fullt förståelig; själva tog vi en vinpaus på en sådär fem, sex år när battingarna kom (men då var det två flickor som störde ;-)

  Av rent egositiska skäl hoppas vi att du kan fortsätta dricka och skriva, vi behöver en dos Nettare e gioia då och då för att hålla vinterdepressionen borta.

  Återigen: Grattis och Gott nytt år!

  /M & A

 26. anders wennerstrand Says:

  Stort tack till er också, och gott nytt tillbaka. En sexårig paus ska vi väl ändå lyckas undvika, vi har ju bara en och än så länge är hon rätt snäll. Och det vore för hemskt att vara delansvarig för en vinterdepression…

  Det var hemskt kul att se en liten stjärna bredvid Drucket i RSS-läsaren igen häromdagen. Och herregud, vilken lyxprovning. Jag strök ju det mesta ur almanackan i december, tyvärr. Premier cru-dass är framledes en självklar del av den svenska vinvokabulären. Känns bra att ha plockat på sig Sorì Ginestra medan tid var.

 27. Des Bons Vins Says:

  Ett sent grattis! Jag blirlite avundsjuk. När spädbarnstiden är över minns man bara de ljuva stunderna med en nyföding.:) Och så tycker jag att det är extra kul att det blev en liten tjej då (igenkänninsfaktorn).
  En kollega till mig på vinbutiken på birger jarlsgatan döpte sin förstfödda dotter till Margaux. Ett ögonblick jag aldrig ska glömma är när M ropade ut i högtalarna i buitken
  ”Jag vill meddela att A precis har fått en liten Margaux.”

 28. anders wennerstrand Says:

  Tack söta. Än så länge är det mest ljuva stunder även utan tidens vänliga redigering, åtminstone så länge jag inte jobbar och kan sova igen sömnpauserna på morgnarna.

  Margaux, alltså. Det utropet skulle man ha velat höra, ja. Och lite synd på nåt sätt, men kanske tur, att jag inte jobbar med direktsänd radio längre…

 29. Des Bons Vins Says:

  Ah njut, njut sålänge det varar. Och du ammar ju inte, så lite mer sömn får du förhoppningsvis än nyblivna mammor.:)
  Jo, det utropet rönte en del förvånade miner. Och ännu mer förvånade blev dom när dom hörde oss tjoa efteråt.
  A:s son döptes till Philip, ja, efter vem tror du?
  Mest synd, det där med radion.

 30. anders wennerstrand Says:

  Jo, jag inser till fullo vilken lyxsituation jag har just nu. Här ska njutas med besked. Och även om jag försöker ta vyssjning och blöjbyten nattetid får jag absolut mer sömn än L.

  Hm, Philip… Togni? de Rothschild? Philipson Söderberg?

 31. Des Bons Vins Says:

  Jag lovar att du dessutom kan somna om på två röda. Jag svär att jag tror att det är någon biologisk bugg att det är kvinnorna som ammar.:)

  Krug förstås!
  Så efter det kändes det ju som om man skulle vara en simpel biteare om man någonsin tänkte i de banorna. Fast Pol är rätt snyggt på en kille.;)

 32. anders wennerstrand Says:

  Omsomning har varit mitt forte ända sedan jag slaggade mig igenom bussresor till bortamatcher i hockey på helgerna när jag var elva. Att kunna sova bland 22 begynnande pubertala hockeyhuliganer är en talang man inte ska underskatta här i livet.

  Pol är faktiskt riktigt elegant, även om det är lite brittisk pointer och fågeljakt i glencheckdamasker över det. Jag lägger det i burken för eventuella framtida söner.

 33. Henrik Says:

  Sent upptäcker jag här att du funderar på Pol som framtida namn på en grabb.
  På sätt och vis, visst, men kommer folk att tänka mest på Roger eller Pot?

 34. anders wennerstrand Says:

  Pearls before the swine…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: