2005 Georg Breuer Terra Montosa

Vadå slut? Va, eh – slut? Musslorna? Öh, okej. Men vi ska ju göra linguine alle cozze, då måste vi ju ha… Du har inga, alltså? Öh, jag tar… makrill, tack.

Efter den uppvisningen i bristande flexibilitet när planerna kraschlandar är det skönt med ett vin som känns tryggt och hemtamt som mammas kökssoffa. Vinst varje gång. Rik och generös doft med citron, äpplen, mineralitet och honung. Home, sweet home. Och mer rieslingbensin än förra gången – den utvecklas snabbt, den här.

Visst är det tämligen sötfruktigt, med fin persikostadga och en hel flaska citronsoda, men balansen är fortfarande så fin att man blir tårögd. Lite besk grape i eftersmaken, någon tysk blomma, krispigt skinn runt fet fisk – och allt är bra igen.

//anders

PS: The real shit upplever man hos Finare Vinare.

Annons
Explore posts in the same categories: mat, vin

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 kommentarer på “2005 Georg Breuer Terra Montosa”

 1. Frankofilen Says:

  Hmmm linguine agli sgombri (eller vad det kan heta) är väl inte så dumt heller men trist när man är inställd på musslor. Hittade själv inga härom veckan, det hör väl ihop med att det är högsommar kanske. Lysande tempo på posterna nu. Tack för påminnelsen att inte glömma bort att dricka lite Breuer i sommar. Snabb utveckling låter mumma tycker jag.

 2. anders Says:

  Allt mer italofil, hör jag – tio poäng för sgombro och en extra för korrekt pluralböjning, samt tjock fjäder i hatten för den struliga artikeln. Minuspoäng för att du tror att vi slänger den på pasta när det finns färskpotatis ;-) Gäller att hinna ikapp nu, det har varit lite väl mycket semester här på sistone och backloggen växer. Och Terra Montosa är verkligen högklassig sommardricka.


 3. Snabb utveckling är verkligen på pricken när det gäller 2005 Terra Montosa. Den är redan långt mer föröver än nollfyran. De två vi smakade ska vi bara inte tala om….
  Rökta och gravade smaker känns väldigt trevligt till de här vinerna!

 4. anders Says:

  Mm, bara att dricka upp. Känns bra när resten av produktionen ligger i kassavalv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: