Beställningssortimentet 2008

Nå, äntligen lite kundorientering. Ni har väl sett den här lilla pärlan? Fast man undrar ju vilken skatteblankett man ska tvinga någon häpen fransos att fylla i den här gången. Ils sont fous, les suedois.

Till och med hemsidan finns. Bäst i helgen var annars inte det modernaste Frankrike har att erbjuda, utan en gammaldags italienare. Vi firade lillasysters läkarexamen i Göteborg med några flaskor av Lisinis Brunello di Montalcino från fina 1999.

Restaurangens köksfläktar hade en dålig kväll, så det blir ingen föreläsning om exakt vilka blommor som fanns i doften, men Lisini gör rekorderlig old school-brunello som manar fram bilden av stora gamla botti. Härlig koncentration och harmoni i doften, med både syltiga körsbär, jordgubbar och en del torkad frukt och kryddskåp. Lakrits och läder fanns också, och de måtte ha legat rätt varmt för att vara så genommognade. Rätt sorts tuffa syror ropar efter mat, och lite uttorkande tanniner gör att man inte vågar låta bli. Och som vanligt lovar man sig själv att dricka mer brunello. Qui vivra verra.

//anders

Explore posts in the same categories: prat, vin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: