2002 Antonin Rodet Bourgogne Malaysia Airlines edition

Himlens vägar äro outgrundliga. New York tur och retur för tre och åtta – då ingår väl inte ens sörpelvin till kycklingen? Trodde vi. I stället skräller Malaysia Airlines med att bjuda på fem år gammal vit bourgogne. Stornegocianten Antonin Rodet visar sig ha buteljerat en rekorderlig basbourgogne åt Malaysian, komplett med egna etiketter på franska och malay. Jag trodde nästan sådant tillhörde en svunnen tid och hur som helst inte kom oss sluskar i lägsta ekonomiklass till godo.

Plastmuggen till trots är aromen riktigt fin, åtminstone om man just varit inne på att välja vatten för att slippa Åkessontetra. Klassiska gula äpplen samsas med påtaglig fatkaraktär och fina mogna toner av smör, nötter, vanilj med en liten rökighet. Malayvinet smakar ganska mycket och är bra balanserat med syrorna på plats och skapligt lång eftersmak med en liten beska. Kanske skulle det få problem bredvid artfränder från Bourgogne, men med tanke på förväntningarna är det här en ambitionsnivå som får oss att le hela vägen till Newark.

*

Jo, okej, det är mycket resande nu… Ryktet säger att det går att dricka gott vin i New York, och skulle det mot förmodan inträffa lär det dyka upp här. Resans första manhattan på Grill i Bryant Park var mycket tillfredsställande.

//anders

Explore posts in the same categories: vin

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “2002 Antonin Rodet Bourgogne Malaysia Airlines edition”


  1. instagram followers

    2002 Antonin Rodet Bourgogne Malaysia Airlines edition | Nettare e gioia


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: